Isolatie

Daar boven Zekerheid in alle lagen.

Isoleren met BauderPIR

BauderPIR is een door ontwikkelde Polyurethaan hardschuim met een verhoogde PIR-Index, en heeft daardoor verbeterde eigenschappen. Het is het isolatiemateriaal met een zeer gering warmtegeleidingscoëfficiënt en voldoet al bij geringe dikte aan de huidige strenge normen, voor het besparen van energie.

Isoleren met BauderPIR staat voor hoge isolatiewaarde en een uitstekende dimensionale stabiliteit. BauderPIR is bestand tegen hete bitumen en kan met een bitumenbanen worden afgedicht.

BauderPIR kan niet rotten, is schimmel- en rotvast, geurloos, onschadelijk voor het milieu en is daarom in uitermate geschikt voor technische toepassingen in de bouw.

Verdere informatie over isoleren met BauderPIR vindt u hier ...

Wetenswaardigheden ...

Brandeigenschappen van PIR hardschuim in lichtgewicht staaldaken

Vanuit het oogpunt van brandpreventie moet bij de planning van daken de dakopbouw als systeem aangemerkt worden. De brandeigenschappen van de verschillende functionele lagen (dakopbouw) geven een beperkt beeld van hoe een dak als geheel reageert op brand. In brandtesten laat PIR isolatie bijzonder gunstige brandeigenschappen zien. PIR isolatie is hedendaags in veel landen (waaronder Amerika) voor grote daken het meest gebruikte isolatiemateriaal. In Duitsland is dit ook het geval, deze hoogwaardige isolatiematerialen worden steeds populairder; hoge thermische bestendigheid, onsmeltbaar, extreem hoog isolerend rendement en eenvoudig te verwerken. PIR hardschuim behoud haar isolerende werking langer in geval van brand, droogt niet uit en beschermt de andere lagen in het geval van brand.