Groendakpakketten
Begroenen

Bauder groendakpakketten

Betrouwbare en voordelige begroening voor carports, garages
en andere kleine vlakken
Garages, carports en alle andere kleine vlakken kunnen met de Bauder groendakpakketten betrouwbaar en voordelig worden begroend. De pakketten zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar:

Groendakpakket

Het standaardpakket van 100 kg voor
10 m2 groendak

Groendakpakket light

De variant van 70 kg voor het lichtgewichtdak
voor 18 m2 groendak


In een oogopslag

Uitvoeringsperiode
Het voorjaar en de herfst zijn ideaal. Bij aanplanting in de zomer moet de groendakopbouw in de aanwasperiode (3 tot 4 weken) bij droogte twee- tot driemaal in de week door-en-door bewaterd worden.

Onderhoud
Extensieve begroeningen zijn onderhoudsarm – niet onderhoudsvrij. Gedurende de eerste twee vegetatieperioden moet het groendak regelmatig worden onderhouden. Na twee vegetatieperioden heeft de beplanting in de regel het hele dakvlak bedekt. Dan zijn twee onderhoudsbeurten per jaar voldoende. Bij onderhoud hoort bovendien de controle van de dakafvoer en de dakafdichting. Vegetatie of vervuiling die de functionaliteit schaadt, moet verwijderd worden.

Bewateren
De vaste lage beplanting hoeft alleen bij aanhoudende droogte na de aanplanting 2 tot 3 maal per week bewaterd te worden. Nadat de planten geworteld zijn, kan de extensieve begroening vrij lange perioden met droogte weerstaan.

Kale plekken
Doordat evt. vaste lage planten uitvallen, ontstaan er „kale plekken“ op het dak. Dan gewoon van goed ontwikkelde sedumplanten stekjes afsnijden, in de open plekken strooien en zodanig inwerken dat zij licht met substraat bedekt zijn. Vervolgens bewateren.