Begroenen

Groendak systeemoplossingen

Het benutten van daken wordt steeds populairder! Of het nu gaat om een eenvoudige extensieve begroening, een echte daktuin of om gebruik als loop- of rijvlakken: Bauder heeft als eerste fabrikant complete systeemconstructies ontwikkeld - van de dampdichte laag tot en met de begroening. Hierbij bieden wij onze klanten alles onder één dak. Omdat wij weten dat een functionele dakbegroening door een hoogwaardige en zodoende betrouwbare dakopbouw bereikt wordt.

Extensieve dakbegroening
Extensieve dakbegroening
Intensieve dakbegroening
Veelzijdige en onderhoudsintensieve begroening met gazon- en plantgedeelten, loop- en verblijfsvlakken - de tuin op het dak.
Begroening van hellende daken
Extensieve begroening van hellende daken.
Lichtgewicht groendaksysteem
Groendaksysteem voor dakconstructies met weinig draagvermogen
Bestrating voor voetgangers en ander verkeer
Groenvlakken op verkeersvlakken voor voetgangers en voertuigen.

Wetenswaardigheden ...

Wat is een eenlaags systeem?

Bij dit eenvoudigste systeem functioneert één homogene laag de functies van drainage-, filter- en vegetatielaag, maar hierbij worden ook hoge eisen gesteld aan de kwaliteit van de toegepaste vegetatiesubstraten.

Het eenlaagse systeem maakt het mogelijk om de begroening op grote daken in een
kortere tijd en tegen lagere kosten aan te brengen. Het Bauder eenlaags substraatsysteem is het resultaat van jarenlange ervaring in het succesvol aanbrengen van dakbegroening. Voor een optimale begroening met een minimaal budget.